0
RoboFly, primul robot de zbor fără fir, este ușor mai greu decât o scobitoare.
Credit: Mark Stone / Universitatea din Washington
Roboții de zbor ar putea supravegherea creșterii culturilor în fermele mari . Acești roboți se înalță prin fluturarea aripilor mici, deoarece sunt prea mici pentru a folosi elicele, cum ar fi dronele. Mărimea mică este avantajoasă: acești roboți sunt ieftini de realizat și pot ușor aluneca în locuri strânse care sunt inaccesibile pentru drone mari.
Insectele robotice care zboară în prezent sunt încă legate de pământ. Electronicele de care au nevoie pentru a-și controla aripile sunt prea grele pentru ca acești roboți miniaturali să le poarte.
Acum, inginerii de la Universitatea din Washington au taiat pentru prima data cordonul si au adaugat un creier, permitandu-i lui RoboFly sa-si ia primele clape independente. Aceasta ar putea fi o clapetă mică pentru un robot, dar este un salt uriaș pentru robot. Echipa va prezenta concluziile sale 23 mai la Conferința Internațională de Robotică și Automatizare din Brisbane, Australia.
Un robot care zboară ar trebui să poată funcționa singur. Fuller și echipa au decis să utilizeze un fascicul laser invizibil îngust pentru a-și alimenta robotul. Acestea au indicat fasciculul laser la o celulă fotovoltaică, care este atașată deasupra lui RoboFly și transformă lumina laser în electricitate.

"A fost cel mai eficient mod de a transmite rapid o mare putere lui RoboFly fără a adăuga prea multă greutate", a declarat co-autorul Shyam Gollakota, profesor asociat la UW's School of Computer Science & Engineering.
RoboFly este ușor mai greu decât o scobitoare și este alimentat de un fascicul laser. Utilizează un mic circuit la bord care convertește energia laserului într-o cantitate suficientă de energie electrică pentru a opera aripile sale.

"Până acum, conceptul de roboți care zboară fără fir de insecte a fost științifico-fantastic. Vom reuși vreodată să-i facem să funcționeze fără a avea nevoie de o sârmă?" a declarat co-autorul Sawyer Fuller, profesor asistent la Departamentul de Inginerie Mecanica UW. "Noul nostru RoboFly wireless arată că sunt mult mai aproape de viața reală".


Sursa:www.sciencedaily.com

Trimiteți un comentariu

Bun venit pe site!

 
Top